Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Oct 31, 2019

Česká republika není soběstačná v produkci masa, které musíme dovážet z Polska, Německa, Nizozemska, Irska a Španělska. Spíše, než bychom maso zpracovávali a následně vyváželi, v rámci zahraničního obchodu se zaměřujeme na vývoz živých zemědělských zvířat.


Oct 30, 2019

Zatímco vývoj na ropném trhu řidičům příliš nepřeje, dění na měnovém trhu hraje ve prospěch nízkých cen na čerpacích stanicích. Na začátku října stál jeden dolar 23,56 koruny, na konci měsíce to je již pouze 22,97 koruny. Posilování koruny zlevňuje dovoz, což se týká i ropných...


Oct 29, 2019

Pro investory jsou akcie Lockheed Martin zajímavé tím, že se jim daří, když roste napětí ve světě. V minulosti jsme například byli zvyklí, že akcie společnosti Lockheed Martin rostly, když severokorejský režim odpaloval rakety.


Oct 25, 2019

Zadlužení České republiky je v kontextu Evropské unie na velice nízké úrovni. Pouze Estonsko, Lucembursko a Bulharsko mají nižší míru zadlužení ve vztahu k hrubému domácímu produktu. Lze tedy říci, že naše země patří mezi premianty v rámci Evropské unie.


Oct 24, 2019

Co se děje s akciemi společnosti Nokia, které se propadly o 24 procent? Jak se vyvíjí ceny na čerpacích stanicích? Kdy šlo tankovat nejlevněji a za kolik? Co je nového na ropném trhu? To vše se dozvíte v novém díle podcastu BHS expres.