Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Dec 20, 2019

Investoři přestali naslouchat ekonomům, kteří mluvili o možném příchodu recese. Místo toho reagovali na uvolňování měnové politiky ze strany centrálních bank a začali investovat do rizikovějších aktiv jako jsou akcie. Výsledkem byl výrazný růst burzovních indexů po celém světě.


Dec 19, 2019

Protesty v Hongkongu mají silně negativní vliv na ekonomiku. Tamní hospodářství se propadlo do recese poprvé od globální ekonomické krize před více než deseti lety. Pro letošní rok je odhadováno, že hongkongská ekonomika poklesne o 1,3 procenta.


Dec 18, 2019

Nejvýraznější překážkou pro nákup nemovitostí jsou jejich vysoké ceny. Svou roli sehrávají i přísnější doporučení ze strany České národní banky. Kombinace těchto faktorů snižuje dostupnost vlastnického bydlení v naší zemi. Růst cen se promítá i do výše nájmů, takže se celkově...


Dec 17, 2019

Česká republika patří mezi pět zemí Evropské unie, kde došlo k nejhlubším propadům v registracích nových automobilů. Za jedenáct měsíců letošního roku bylo registrováno o 15 563 automobilů méně než ve stejném období loňského roku.


Dec 16, 2019

Žijeme ve výjimečné době extrémně nízkých úrokových sazeb. Toho by české vláda měla využít k realizaci Národního investičního plánu. Zatímco některé investice přináší vysoké výnosy, jiné se mohou ukázat jako ztrátové. Před realizací jednotlivých investic bychom měli posuzovat...