Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Jan 31, 2020

Spojené státy vykázaly v loňském roce nejpomalejší růst ekonomiky od roku 2016. Přesto americká ekonomika rostla výrazně rychleji než ekonomika Evropské unie, která i přes uvolněnou měnovou politiku není schopna šlápnout na plyn.


Jan 30, 2020

Panika kolem koronaviru se dostala do absurdních rozměrů. Například v japonských obchodech chybí roušky na ochranu před šířením virů. To nahrálo do karet společnosti Kawamoto, která roušky vyrábí. Cena akcií Kawamoto vzrostla přibližně o 600 procent za necelý měsíc.


Jan 29, 2020

Koronavirus začíná ovlivňovat ekonomické výsledky globálních společností. Starbucks uzavře 2 000 poboček v Číně. Apple se obává narušení svých dodavatelsko-odběratelských řetězců. Mnozí zaměstnanci nadnárodních společností, kteří pobývají v Číně, dostali pokyn, aby pracovali z...


Jan 28, 2020

BHS Private Equity Fund, který se zaměřuje na investice do malých a středních podniků v České a Slovenské republice, získal spolu s minoritními ko-investory 100% akciový podíl ve společnosti DCK Holoubkov Bohemia a.s.


Jan 27, 2020

Zatímco Londýn přestává být vnímám jako světové finanční centrum, pozice Paříže a Frankfurtu nad Mohanem se příliš nezlepšily. Ukazuje se, že na brexitu nejvíce získává New York, který je stále více vnímán jako hlavní centrum světového obchodu.