Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Mar 31, 2020

V případě, že restriktivní opatření proti šíření koronaviru budou dusit naši ekonomiku po celé druhé čtvrtletí letošního roku, odhadujeme, že za celý letošní rok dojde k propadu hrubého domácího produktu o 7,5 procenta.


Mar 30, 2020

Za normálních okolností by trvalo několik čtvrtletí, než by se ekonomická recese rozšířila do podstatné části globálního hospodářství. Pandemie koronaviru však sebou přinesla recesi o zcela mimořádných parametrech. Standardní ukazatele se zbláznily a ekonomové jim přestávají rozumět.


Mar 27, 2020

Klíčové státy Evropské unie, Spojené království, Spojené státy, Čína a Japonsko se v době pandemie koronaviru snaží podpořit ekonomiku. Celkový účet za dosud navržená opatření se již vyšplhal na částku 7 bilionů dolarů a dál narůstá. Z hlediska rozsahu i rychlosti navrhovaných opatření...


Mar 26, 2020

V budoucnu pravděpodobně nebudeme čelit rychlému růstu cen, ale rychlému propadu naší ekonomiky. Česká národní banka proto dvakrát za sebou výrazně snížila úrokové sazby, aby podpořila naše hospodářství.


Mar 25, 2020

Klíčovým ekonomickým ukazatelem bude nezaměstnanost. V případě, že počty nezaměstnaných budou skokově narůstat, měly by vlády přijít s dalšími stimulačními opatřeními na podporu hospodářství.