Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Aug 31, 2020

Vzdělávací systém by se měl více zaměřit na finanční gramotnost, tak aby nedocházelo k zadlužování mladých lidí skrze spotřebitelské úvěry s vysokými úrokovými sazbami. Negativní úlohu sehrávají sociální sítě, které v mladých lidech vyvolávají finančně nákladné touhy vedoucí...


Aug 28, 2020

Ekonomická předpověď na podzim je pochmurná. Lidé se budou strachovat o práci a mzdy jim porostou pomaleji. Navíc zdraží celá řada nezbytných i oblíbených produktů a služeb.


Aug 27, 2020

Je možné, že se cílování inflace ve Spojených státech změní na cílování průměrné inflace. To by v praxi znamenalo, že by Fed mohl udržovat inflaci nad úrovní dvou procent po dobu několika let, jestliže by se inflace v předchozích letech udržovala pod touto úrovní. Jednalo by se o revoluční...


Aug 26, 2020

Cena ropy Brent se pohybuje kolem úrovně 46 dolarů za barel. To je nejvíce od začátku března. Za růst ceny ropy může hurikán Laura. Kvůli evakuaci těžebních zařízení jsou hlášeny výpadky v produkci ropy o velikosti 1,6 milionu barelů za den, což tlačí na růst ceny ropy.


Aug 25, 2020

Již více než 134 let platí na našem území různé stavební předpisy. Bohužel jejich současná podoba výrazně brání rozvoji bydlení a dopravních komunikací v naší zemi. Je proto namístě provést zásadní reformu, která povede k výraznému zkrácení délky vydávání stavebních povolení.