Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Oct 21, 2020

Lockdown pravděpodobně sníží poptávku řidičů po pohonných hmotách. To kromě poklesu cen benzínu a nafty může vést k uzavírání některých čerpacích stanic. Toho jsme již byli svědky při první vlně pandemie. Druhá vlna však může některé čerpací stanice uzavřít jednou provždy.


Oct 20, 2020

Velké technologické společnosti byly nejsilnějšími globálními hráči už před koronavirovou krizí. Pandemie jejich dominanci ještě posílila, protože urychlila přechod z reálného do virtuálního světa.


Oct 19, 2020

Lidé vyhledávají akční nabídky na trvanlivé potraviny a vykupují je z obchodů. Zjevně se obávají negativních ekonomických i zdravotních dopadů spojených s rychlým šířením onemocnění COVID-19. 


Oct 16, 2020

Na realitním trhu můžeme být svědky zajímavé situace. Ceny domů se zahradami v okolí větších měst zřejmě porostou na ceně, ale hotely a byty určené na krátkodobé pronájmy v centrech měst na ceně zřejmě ztratí. Cenové pohyby jsou vyvolávány restrikcemi proti koronaviru, častějšími...


Oct 15, 2020

Na polích se letos urodilo více obilovin, brambor, cukrovky, máku, řepky, slunečnice i hrachu na zrno. Sklizně však komplikuje nedostatek zahraničních pracovních sil. Nezaměstnaní Češi fyzicky náročné práce v zemědělství odmítají vykonávat. Jestliže se podaří sklidit letošní úrodu, nebude...