Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Nov 30, 2020

Ženy to v odvětví fintechu nemají jednoduché. Investorky i investoři jim svěřují jen necelé procento kapitálu, které do tohoto rychle rostoucího odvětví proudí. V posledních letech se navíc postavení žen ve fintechu ještě více zhoršilo.


Nov 27, 2020

Lidé by při nákupech neměli sledovat jen výši slev. Ty jsou totiž mnohdy zavádějící. Spíše by se měli orientovat podle koncových cen, které je vhodné srovnávat na internetu s nabídkami u dalších obchodníků.


Nov 26, 2020

Jakmile bitcoin nastartoval svůj rychlý růst, začal se u spekulantů projevovat takzvaný FoMO efekt (Fear of Missing Out). Ten vyvolává strach, že propásneme jedinečnou příležitost na trhu. Proto mnozí spekulanti začali naskakovat na horskou dráhu a tím její jízdu ještě více urychlili. U...


Nov 24, 2020

Nastupující americká administrativa se pokusí zavést nové regulace, které by měly směřovat ke snižování ekonomické nerovnosti ve Spojených státech. Rovněž se zaměří na boj s klimatickými změnami, což může podpořit rozvoj nových odvětví. Do defenzívy se však zřejmě dostanou těžební...


Nov 23, 2020

Když lidem necháme více peněz, zvýší se kromě spotřeby i soukromé úspory a investice. Tato kombinace efektů má pro dlouhodobý rozvoj hospodářství blahodárné účinky.