Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Feb 17, 2021

Na trhu je nadbytek peněz, pro které se hledá uplatnění. V zahraničí proto můžeme sledovat nové rekordy na akciových trzích. V České republice nemá obchodování s akciemi silnou tradici, proto přebytečné peníze tečnou na realitní trh. To vede k výraznému růstu cen i v době koronavirové krize.


Feb 16, 2021

Společnost Mastercard podpořila růst ceny bitcoinu. Oznámila, že otevře platební síť pro kryptoměny, kde bitcoin bude hrát významnou roli. Jedná se o další ze série kroků na cestě vedoucí k uznání bitcoinu jako globálního platidla, které bude fakticky využíváno k provádění transakcí.


Feb 12, 2021

Meziroční míra inflace v lednu letošního roku vzrostla o 2,2 procenta, což bylo o 0,1 procentního bodu méně než v prosinci loňského roku. Ceny zboží úhrnem vzrostly o 1,9 procenta a ceny služeb o 2,6 procenta. Inflace se i přes nízké úrokové sazby v ekonomice výrazně přiblížila ke svému cíli...


Feb 11, 2021

Společnost CD Projekt ještě nestačila vyřešit problémy s nepovedeným vydáním hry Cyberpunk 2077 a již čelí dalšímu obrovskému problému. Kvůli hackerskému útoku může přijít o významnou část svých tržeb. Navíc mohou být ohrožena citlivá data uživatelů.


Feb 10, 2021

V kontextu Evropské unie můžeme o minimální mzdě v České republice prohlásit, že je směšně nízká. Kdybychom se chtěli dostat k průměru Evropské unie měla by se minimální mzda pohybovat kolem úrovně 55 procent mediánu mezd. To by oproti současnosti znamenalo nárůst přibližně o 2 000 korun...