Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Mar 31, 2021

Burzovní debut společnost Deliveroo skončil obřím zklamáním. Emisní cena akcií společnosti byla stanovena na úroveň 390 pencí za kus. Po prvních minutách na burze se však cena akcie propadla na 271 pencí, což odpovídá poklesu ve výši 30 procent. Následně se cena akcie vrátila na zhruba 300...


Mar 30, 2021

Odbory ve Spojených státech nemají příliš silnou pozici. V loňském roce se k nim hlásil jen každý desátý americký zaměstnanec. Počátkem roku však byl ohlášen vznik odborů v Googlu a je možné, že se začnou odborově organizovat i zaměstnanci dalších amerických společností.


Mar 29, 2021

Hodina blokování Suezského průplavu stojí přibližně 400 milionů dolarů. Úžinou totiž proplouvá zhruba 12 procent světového obchodu. To je obhospodařováno proplutím přibližně 50 lodí za den. Blokace průplavu již způsobila růst ceny ropy na světových trzích ze 61 na 65 dolarů za barel.


Mar 24, 2021

Ceny pohonných hmot se vrací na úroveň před propuknutím pandemie koronaviru. To vede k růstu nákladů na přepravu, což se začíná promítat v cenách zboží. Z ropného trhu si tak do české ekonomiky dovážíme kromě černého zlata i silný inflační tlak.


Mar 23, 2021

Pandemie koronaviru srazila na kolena mnohá odvětví v ekonomice. Má však i své vítěze, mezi které můžeme zařadit herní průmysl. Ten si v koronavirové době vychoval nové hráče, kteří jsou ochotni za videohry utrácet stále více peněž.