Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Apr 30, 2021

Pandemická opatření poškozovala ekonomiku a zvyšovala zadlužení země i v prvním čtvrtletí letošního roku. Díky postupnému rozvolňování by se však situace měla začít zlepšovat od druhého čtvrtletí letošního roku.


Apr 29, 2021

O fyzické zlato projevují zájem kromě soukromých investorů i centrální banky. Například ta maďarská v poslední době nakoupila 63 tun zlata, čímž ztrojnásobila své zlaté rezervy.


Apr 28, 2021

Ceny pohonných hmot se v posledních týdnech měnily jen o haléře za litr. Řidiči si mohou oddechnout, skokové zdražování na čerpacích stanicích skončilo. Do léta lze však očekávat, že benzín i nafta ještě zdraží. Cenové pohyby však již nebudou překotné jako v prvních měsících...


Apr 26, 2021

Turecké hospodářství je v obří krizi a tamní lira se výrazně propadá. Díky tomu si zahraniční turisté budou moci užít dovolenou v Turecku s výraznou slevou.


Apr 22, 2021

Přestože se hospodaření České republiky v roce 2020 výrazně zhoršilo, náš dluh vůči hrubému domácímu produktu stále patří k nejnižším v Evropské unii. To nám dává prostor pro tvorbu stimulačních opatření, kterými můžeme nastartovat ekonomiku po odeznění pandemie.