Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

May 28, 2021

Za 10 let se celkové náklady na klimatický plán Prahy vyšplhají na astronomických 230 miliard korun. To výrazně zatíží nejen rozpočet hlavního města, ale i rozpočty městských částí a městských společností.


May 26, 2021

Vyšší ceny pohonných hmot povedou k růstu nákladů na přepravu, což se může odrazit v koncových cenách zboží a služeb. Jedná se o silný inflační tlak, který si do české ekonomiky dovážíme ze světových trhů s ropou.
 


May 25, 2021

Společnosti, které jsou přátelské vůči LGBTQ+ komunitě, automaticky nemusí být ziskovější než ostatní společnosti na trhu. Často však ziskovější jsou, protože mnohé z těchto společností působí v rychle rostoucím technologickém sektoru.


May 20, 2021

Němci si stále častěji dopřávají místo currywurstu a schnitzelu vegetariánskou tofu klobásu a hrachový řízek. Podobný trend můžeme stále častěji vidět i v dalších zemích, kde zvláště mladí lidé citliví na ekologická témata začínají preferovat vegetariánské verze klasických pokrmů.


May 17, 2021

Po výrazném zvýšení tempa růstu spotřebitelských cen se začínají zvyšovat i ceny výrobců. Patrné je to hlavně v průmyslu, stavebnictví a rostlinné výrobě. Vysoké úspory domácností se tak snadno mohou stát obětí inflace, která je bude znehodnocovat.