Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Nov 30, 2021

Vysoká zaměstnanost podporuje spotřebu domácností. Ta v kombinaci s vysokými vládními výdaji napomáhá růstu naší ekonomiky. Vládní výdaje jsou však financovány na dluh, takže se jedná o růst vyhnaný steroidy. Skutečný stav naší ekonomiky není dobrý a v krajním případě se můžeme vrátit...


Nov 30, 2021

Pravděpodobně nejznámější křeček na světě zemřel. Pan Goxx se proslavil investicemi ve světě kryptoměn. Pokyny k obchodování zadával pomocí speciálně upravené klece, ve které žil. Na svém běhacím kole vybíral různé typy kryptoměn. Ty následně nakupoval a prodával pomocí probíhání...


Nov 24, 2021

Přísnější opatření proti pandemii koronaviru jsou zaváděna v mnoha zemích po celém světě. Důsledkem těchto opatření bude snížení mobility lidí. To povede k poklesu poptávky po pohonných hmotách, což by mělo snížit cenu na ropném trhu.


Nov 24, 2021

Kdyby byl Black Friday výhodný pro zákazníky a obchodníci by na něm prodělávali, dávno by ho zrušili. Místo toho jsme svědky monstrózních marketingových kampaní, kterými se obchodníci k tomuto svátku konzumu hrdě hlásí.


Nov 18, 2021

Turecký prezident Erdoğan požaduje, aby tamní centrální banka snížila úrokové sazby. Svou žádost opírá o Korán, kde se hovoří o zákazu lichvy. Na celé situaci je paradoxní, že Turecko aktuálně bojuje s inflací, která atakuje hranici 20 procent.