Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Jan 18, 2022

Zdražování komodit a chemických látek neblaze ovlivní růst cen v zemědělství. Hnojiva výrazně podraží, což se odrazí ve zvyšování cen potravin. Hrozí, že někteří výrobci budou šidit kvalitu, aby udrželi přijatelné ceny pro spotřebitele.


Jan 14, 2022

Míra inflace v Argentině vzrostla v loňském roce o 14,8 procentního bodu na 50,9 procenta. Jedná se o druhou nejvyšší míru inflace v zemi za posledních 30 let. Prudký růst cen katapultoval Argentinu mezi země s nejvyšší inflací na světě, což tamní ekonomiku výrazně poškozuje.


Jan 13, 2022

Lidé mají chuť utrácet úspory z koronavirové krize. Neodrazuje je ani vysoká inflace. Výsledkem jsou obří nárůsty tržeb obchodníků.


Jan 13, 2022

Inflace pálí úspory lidí, které v koronavirové krizi narostly na rekordní úroveň. Naspořené peníze je proto vhodné chránit například pomocí protiinflačních státních dluhopisů. Standardní úročení vkladů v bankách není při současné inflaci dostatečné.


Jan 11, 2022

Především kvůli deficitnímu hospodaření ústředních vládních institucí se meziročně zvýšila míra zadlužení veřejného sektoru na 40,5 procenta. Česká republika však stále patří mezi nejméně zadlužené země Evropské unie.