Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Feb 23, 2022

Vlna zdražování rozhodně nekončí. Naopak ještě může nabrat na síle. Naznačují to ceny výrobců, které v lednu dramaticky narostly. Lidé se musí připravit na další skokový růst cen potravin, průmyslových výrobků i stavební produkce.


Feb 22, 2022

Vyhrocení bezpečnostní situace ve východní Evropě má hmatatelné dopady na trhy. Vydělat se dá na energetických a zemědělských komoditách či drahých kovech. Naopak riziková aktiva jako akcie či kryptoměny zažívají masivní výprodej.


Feb 19, 2022

Po prudkém zdražování elektřiny a plynu přichází výrazný nárůst ceny ropy. Trhy se totiž obávají, že v případě vyhrocení konfliktu na Ukrajině může Rusko přestat dodávat ropu do Evropy. Energetická krize by tak mohla být doprovázena ropnými šoky.


Feb 9, 2022

Rok 2021 přinesl jen mírné zlepšení v rámci cestovního ruchu. Zvýšil se sice zájem Čechů o cestování v tuzemsku, nicméně Česká republika byla v podstatě vymazána z map pro cizince z jiných než evropských zemí.


Feb 9, 2022

V loňském roce bylo dokončeno 34 641 bytů, což bylo o 229 více než o rok dříve. Bohužel jsme se však nevrátili na úroveň před pandemií, kdy v roce 2019 bylo dokončeno 36 406 bytů. Nedostatek bytů na realitním trhu vede k vysokému růstu cen, což zhoršuje dostupnost vlastnického bydlení.