Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Feb 28, 2020

Na trzích zažíváme nejhorší týden od propuknutí světové hospodářské krize v roce 2008. Z trhů po celém světě se již vypařilo více než 5 000 miliard dolarů. Lidé, kteří včera vyprodali svá portfolia, jsou na tom výrazně lépe než lidé, kteří je vyprodávají až dnes. Vyhlídky na změnu...


Feb 28, 2020

Vzhledem k tomu, že veřejné výdaje v Evropské unii dosáhly téměř poloviny hrubého domácího produktu, můžeme říct, že žijeme ve smíšeném hospodářství. Od čistě tržního systému nyní máme zhruba stejně daleko jako od centrálního plánování.


Feb 26, 2020

Zatímco obchodní války mohou vést k omezení mezinárodního obchodu, šíření koronaviru může vést k jeho zastavení. Tento krajní scénář by mohl vyvolat stagflaci, v rámci které by se zvyšovaly ceny zboží a služeb, ale ekonomika by nerostla.


Feb 25, 2020

Měli bychom se začít připravovat na černý scénář, ve kterém šíření koronaviru poškodí evropskou ekonomiku. Je proto namístě začít diskutovat o stimulačních opatřeních v měnové a rozpočtové oblasti, tak abychom v případě zhoršování situace zabránili propadu států s nízkým...


Feb 24, 2020

Investoři se obávají, že se epidemie koronaviru rozšíří z Číny do dalších zemí, což způsobí výrazné ztráty na trzích. Stahují se proto z rizikových aktiv a přesouvají se do bezpečnějšího zlata. V důsledku tohoto vývoje pokořila cena zlata sedmileté maximum.