Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Jun 23, 2021

Růst úrokových sazeb nedokáže okamžitě zabrzdit růst spotřebitelských cen. Dává nám však naději, že ceny v příštím roce porostou pomaleji než letos.


Jun 17, 2021

BHS Private Equity Fund se zaměřuje na investice do malých a středních podniků v České republice a na Slovensku. Navzdory komplikacím spojeným s pandemií koronaviru a četným vládním omezením se Fondu v roce 2020 nebývale dařilo. Investorům vytvořil rekordní čistý výnos ve výši 23,11...


Jun 16, 2021

Prudký růst cen byl zaznamenán v zemědělské, průmyslové i stavební výrobě. To bude tlačit na zvyšování koncových cen pro spotřebitele. Doba zdražování tak bude dál pokračovat. Nejvíce na ni doplatí lidé, kterým stagnují či dokonce klesají příjmy.


Jun 14, 2021

V rámci pandemie došlo ke statisticky významnému nárůstu počtu úmrtí, což vedlo ke snížení počtu obyvatel České republiky. Na datech lze prokázat, že jsme koronavirovou krizi zvládali velice špatně, takže vzhledem k počtu obyvatel země máme příliš vysoký počet nadúmrtí.


Jun 10, 2021

Rychlé tempo zdražování bude nutit centrální bankéře, aby zvýšili úrokové sazby v ekonomice. Tím skončí éra uvolněné měnové politiky v České republice. V důsledku tohoto vývoje se zvýší úroky na hypotékách a kurz koruny bude posilovat vůči euru i dolaru.