Preview Mode Links will not work in preview mode

BHS Insights

Sep 30, 2020

Pro trhy bude výsledek amerických voleb zásadní zprávou. Lze předpokládat, že Joe Biden by byl smířlivější vůči Číně a do ekonomiky by napumpoval další peníze v rámci fiskálních stimulů. Mnozí investoři však preferují Donalda Trumpa, který by na rozdíl od protikandidáta nezvedal daně a...


Sep 29, 2020

Zákaz technologií 5G od společnosti Huawei se britským telekomunikačním společnostem prodraží. Nicméně současné kroky BT Group nám ukazují, že lze rozvíjet sítě 5G i bez čínských technologií, což do budoucna může sehrát důležitou roli v otázkách národní bezpečnosti.


Sep 25, 2020

Na datech se ukazuje, že lidé i firmy v Evropě výrazně mění své jednání. Hromadí peníze a přestávají utrácet, aby se připravili na příchod horších časů. V důsledku tohoto vývoje jsme svědky výrazného nárůstu peněžní zásoby, který byl navíc podpořen masivními podpůrnými...


Sep 24, 2020

Cena zlata se propadla na svou červencovou úroveň. Od svého srpnového vrcholu již cena zlata vyklesala o více než 200 dolarů za troyskou unci. Druhá vlna pandemie však může cenu zlata opět dostat na historická maxima.


Sep 23, 2020

Po pádu akcií společnosti Nikola Corporation zažil sešup na burze i další výrobce elektromobilů. Společnost Tesla přišla o 50 miliard dolarů ze své tržní kapitalizace. Stačilo, když Elon Musk oznámil, jaká bude nová výrobní strategie společnosti.